SBP

Thursday, 29 December 2011



Hey guys, harini rad nk wt post psl impian rad lepas PMR... haritu rad gn member rad budk telok mas beusaha utk mintak transfer.. lps g breakfast kami straight pegi JPN MELAKA...kt situ xwt ape pon.. Then,kami decide utk g SMK BUKIT KATIL utk amik borang permohonan pertukaran skolah...dh isi sbg draft kitorg g lak SMK TELOK MAS skolah kwn rad tu... Kt situ ckg die kata lps 2 minggu baru boleh mohon.. Maybe diorg ade orientasi kot.. So,bile dh xde pape nk wt,kami pon balek jelaa...


Ptg tu rad tertido n tgk no skul misscall..maybe borg dh siap.. So,esknye rad gn mak g skolah utk amik borg tu n beli buku skolah sekali.. And f.y.i surat permohonan rad utk transfer tak disokong pengetua.. Alahai, sedihnye.. Saya nk pndh.. Pengetua tau aku nk pndh MGHS,die kata takpyh pndh,tunggu SBP baru boleh pindah.. Tp, knpe nk halang aku pindah.. Byk lg pelajar cemerlang kt skul ni,bknnye xde... Aku mohon jek,mne tau xdpt sbp..time ni jek aku free nk ururskan bnde tu sume... Lg satu jantina aku pon letak tak betol.. APAKAH ADA HIKMAH DI SEBALIK INI SEMUA??


Tp,seriously aku xnk skul situ smpai form 5 sbb bg aku saingan tipis sgt.. Plus,aku nk jd student yg better dlm akademik ataupon sahsiah.. Dhle MRSM aku tak mohon lgsg.. Peluang keemasan aku lepas jek, exm die aku tak amik mmg takkan boleh aku masuk.. Aku mohon SEKOLAH SERI PUTERI, CYBERJAYA.. Oke,skolah tu mmg aku tau susah nk masuk,marks kalau nk masuk msti 90++.. Yelaa,tu skolah elit.. Pencapaian setiap tahun bgs.. That's why laa aku nk masuk skolah tu..dh byk kali aku bce psl skolah tu... MEMANG BEST!.. Tp,kalau tak dpt situ pon aku redha jelaa,aslkan aku tetap pindah.. Tak kesah le dpt SBPI SELANDAR sekalipon yg kt melaka jgk.. Kalau aku dpt mmg ALHAMDULILLAH sgt2... Lgpon lately ni aku byk knl gn students kt SBPIS..hehe,, diorg sporting.



#SBPI SELANDAR


# SSP, CYBERJAYA


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

Reject Couple!

Sunday, 25 December 2011



hey, harini sje je nk share cmne nk tolak cinta.. Yelaa, memandangkan kt fb ni asl chat jek mnx no telefon... Tak pon tanye "tak chat gn pkwe ke??"... ataupon "ni dh ade pkwe belom?" ... Plg terok straight "kite kapel?".. Ouh,ape la!!


So,ni ade tips siket utk korg yg slalu kene kacau..haha


Cara Tidak Kejam 


1) Katakan Kepadanya, Korang Mempunyai Penyakit Kronik.
2) List-kan Kepadanya Syarat-Syarat Menantu Yang 'Mak' Korang Tulis
3) Beritahu Kepadanya, Ada Lelaki Lain Minat Korang , and Dia tu Ganas
4) Cakap jek yg korg dh ade pakwe... Kan senang..
5) Suruh die mohon petunjuk dpt pompuan lain


Cara Kejam


1) Katakan Bahawa Korang Tak Suka Langsung Kepada Dia
2) Beritahu Dia , Korang Dah Minat Kat Ayah/Emak Dia

3) Marah2 die..haha, lg senang blok jek budak tu. Tak fhm bhse sgt kn
4) Bgtau die yg Korg dh mmg xde hati nk bercinta, sape yg bercinta gn korg mmg carik nhs
5) Tak pyh layan die..kalau tak ugut nk report kt mak korg..
6) Arahkan die couple gn org lain


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

Result PMR 2011

Thursday, 22 December 2011



Hey kwn2... harini aku rse syukur sgt2 sbb ramai laa jgk kwn aku dpt result yg baik2... CONGRATES TO ALL OF YOU! Especially classmate aku (3A).. Aku syg korg sgt2... Alhamdulillah..aku dpt 8A.. Mse ckg umumkan nme aku.. Walamak,tgn sejuk gile, nak salam ckg pon menggigil-gigil.. Ape pon aku syukur sgt2...


Paling membanggakan result kwn2 aku laa... Semuanye oke2... Tahniah korg :D. Oke, tak lupe jgk kwn2 lme aku..bile aku tanye rata2 nya jwb 8A takpon 7A..n plg kurg 6A... Oke, BUDK2 SKSD..korg mmg pandai..haha, dari dulu lg!CONGRATES! Study pon kt skolah baik2...haha.


Mse amik result smpai le balek rumah..tgn dok hntr msj jek, smpai kdt low, bateri pon hampir kong.. Hahaha, thnx sgt2 spe yg amik berat tuh..Paling happy bile cousins tanye..Oke,diorg tu sume mmg idola saya.. Most of them are ckever.. Syg family sgt2..


BTW, CONGRATULATIONS utk sume kwn2 aku, tak kire classmate,schoolmate or kwn skolah rendah :D


#muke aku nerd..ahaha


# 8A n 7A student






TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

Universal Studio Singapore, Sentosa Island

Monday, 19 December 2011



Oke kwn... Arini smbg cter SINGAPORE... Mule2 smpai imigresen JB lebih kurg pkol 8 kot.. Lps urusan dh selesai, kitorg pergi IMIGRESEN SINGAPORE.. Kt situ mmg lme gle.. Strict sgt! Sampai jek turn kitorg, ade problem.. Kitorg kene quarantine.. Nk tau ape mslhnye?? Sepatutnye group kitorg imigresen MAS kene tulis 19 org, tp pegawai tu cume tulis 18 jek... So, kitorg terpkse patah balik MALAYSIA dari SINGAPORE semata-mata nk betolkan angka 18 jadi 19.. Gila! Buang mse betol! Mmmg dugaan, mse dh buang kt imigresen jek.. Hahaha, bak kate Arep "aku redha jek ape yg berlaku" ... Bkn tu jek, nyah ape lg die ckp aku pon tak ingat.. Die jd ustaz jap kt sne.. hahaha, arep2 :D.


Kitorg mmg kerugian mse betol, +- 12 lebih baru kami lepas.. Ape laa.. Eh2, naseb baik ade kwn kite AINI NAQUIAH.. kesian diorg, lme tunggu kitorg.. Hmm, naseb baik ade die.. Hilang gak tension aku..:) Syg awk <3 .. Emm, dlm bas die ade laa jgk tlg amik pic kt luar.. Tp, sbb hujan mmg le jadik x lawa.. Takpe laa..


Lebih kurg 1 lebih kot.. Kami selamat smpai kt USS.. Lawa gile! Nak tau ak, tiket uh valid from 15/12/11-12/06/12... Tak tau laa,  bus transportation punye or USS.. Kitorg smpai kt sne tgh hujan.. Oh, mmg best sgt laa.. So, tak ade kesempatan nk amik pic kt globe uh..




# dkt car park USS...dgn ank pengetua



Ingat nk amik gmbr dgn si AINI ni, tp family die pggl lak.. hahaha, xpelaa,maybe next time ek Aini.. Tp, lps die amikkan gmbr rad kt UNIVERSAL STUDIO STORE tetibe die hilang! Walamak, cmne nih? Naseb baik ade si AREP gn ANIP nih, alang2 rad terjumpe diorg,jln je laa gn diorg.. HUH! Mmg gile lepak gn diorg..naseb baik sporting.. Spnjg jln tuh, diorg laa yg jadi photographer rad.. Hahaha, rad pozing pon control ayu jek.. :D .Mule2 kitorg line up masuk MADAGASCAR..best!



# dgn arep !



Oke, lps hbs naik bot tgk MADAGASCAR, kitorg line-up nk masuk FAR FAR AWAY CASTLE.. Mule2 hujan rintik2 jek, tak sgke lak tetibe lebat! haa! Amik kau, bj dh bsh.. Aku ye2 nk cari raincoat smpai tanye kt tourist blkg aku.. Hahaha, dk Arep n Anip sempoi jek.. Memandangkan dh que, takkan nk biar jek.. So, aku ckp gn diorg kalau hujan gak cari lepas ni.. Mule2 die bg SPEC 3D! Pastu masuk laa, tgk cm xde bnde jek, pinochio laa, cermin mistik laa.. Pastu staff kt situ terangkan ape ntah.. Arep sje nk takotkan aku..yelaa, tmpt tu gelap.. HUH! Igt aku takot laa.. :P. Dh lme tgk bnde tu baru masuk pawagam.. Tgk SHREK 4D!.. Mmg best sgt..

-cartoon tu timbul sbb 3D,so kitorg pakai spec yg die kasi PINJAM
-bile tunggang kude, kerusi kitorg gerak2..
-plg tak ley blah, mse die bersin..ade air percik kt muke, byk kali pulak tu..
-bile labah2 lalu, rse cm bulu2 kt kaki..
-fly dgn dragon, angin sejuk gila.. dh le main hujan td..
-lg ape ntah..tak ingat! HAHAHA :D



# this is the cinema!

# aku gn arep..
# akak2 5sc1 yg comel :)


After that, kami pegi THE LOST WORLD... Actually kitorg dh beratur nk naik CANOPY FLYER.. Emm,last2 kitorg give up sbb pnjg gila! So,terlepas laa peluang yg agk best.. So, lps bla dari LOST WORLD, kami lalu jek laa kt THE ANCIENT EGYPT.. Kt situ, kami cume ambil2 gmbr jek.. Ade cm satu tmpt tu,tp kami tak masuk laa.. Lps pozing2..kami planning nk naik ROLLER COSTER pulak.. Hmm,aku cuak jgk sbnrnye..tp,demi pengalamn.. Aku gagahkan diri.. Hhaha,tp AREP tak join, sbb die tak berani.. HIHI! Jgn mrh ek arep aku tulis cmni... Kitorg naik yg kaler merah..ntah cmne leyh masuk kt line merah.. Actually die ade kaler biru.. HUH! Naseb baik laa tak masuk kt situ,kalau tak mmg aku fobio kot.. Yelaa,yg wrne biru tu kepala main peranan.. 


WOOO!! Best sgt2! Rugi arep ko xnaik.. HAHA! Keje aku mse naik roller coster tu menjerit jelaa.. HAA, amik kau! Turun2 teros tak de suara.. Lme pastu baru ade balek.. hik2 >.< .. Lps turun laa, kami join akk form5 yg gile2 siket..haha :D After that,kami pergi SCI-FI CITY (TRANSFORMERS).. AREP,ANIP N AKK2 FORM5,kite sbnrnnyr terlepas THE RIDE tau..yg wt movie tu.. Rse rugi lak..emm, xpelaa :)






# ni kt sunway pon ade... jgn risau! AHAHA


# dgn akk kite yg comel-comel


Kami lalu balek kt THE ANCIENT EGYPTIAN..Huh, aku tgk muke arep pon dh naik letih..Kaki aku ni lg laa dh nk tercabot weyh.. Nak tau x, kitorg pegi tmpt YG PALING MEMBOSANKAN! haha,adoyai.. Ini idea sape laa ek..:D Actually aku teragak2 nk join bendalah ni sbb pale otak aku pk nk beli souvenir n MAKAN! Queue punye le pnjg,naik kete pon rsenye jln kaki lg bgs.. Konon lalu kt kwsn egypt..tp,apelaa.. Mls nk komen lebih2..dh penat..

Lps jek naik ANCIENT CAR,akk2 form5 g toilet jap.. Aku lak xtau le apehal g ikot si Anep kononnye nk cari kafe utk mkn n tgglkan diorg sbb dh tak larat thn lapar..Hhaha.. Tau ape jd?? YA ALLAH,pnt aku jln gn kau HANIP.. Aku rse kitorg tawaf satu USS kot semate2 carik restoran. Tp,bgs gak aku ikot die.. Mne aku nmpk kdai,aku singgah n beli jek ape2.. Payung laa,t-shirt laa..Mcm2 laa.. Hehe,mekaseh HANIP.. Naseb baik laa terserempak gn famili pengetua,tanye diorg mkn kt mne.. Pastu pegi le balek kt EGYPT.. Kitorg mkn kt OASIS CAFE.. Harini jd org kaya jap.. Mkn satu plate +-$15..emm, RM30++ duit MAS.. mineral water:$2.50..kire sndiri laa kalau nk tau ek..


# muke penat+lapar+bengang siket ~
# ni laa tmptnye..

# makan2!

# abaikan pozing aku cm org gile tu!
Lepas tu kami lalu balek kt SCI-FI CITY n tembus NEW YORK... Tmpt ni mmg lawa sebijik cm jln kt LONDON n NY... Sepanjang jln ni kami byk pozing2,amik gmbr sekeliling n beli souvenir.. Then,tgk persembahan CHRISTMAS.. Oke,mmg best! Kt sini tak byk cter sgt.. So,kami planning nk keluar.. Sebelum keluar tibe2 SALJI TURUN..hehe :D, SALJI DRPD BUIH.. Hbs melekat kt bj aku..hahaha.. S Y O K ! Lps keluar kami amik mse kejap posing puas2 kt UNIVERSAL GLOBE..



# hanif n kak amylia

#persembahan

# entrance
# last pic b4 aku tido!

- THE END -


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...