Jangan Lupakan Namaku~

Monday, 30 January 2012



Hey kawan2.. hehehe, aku dh nk pindah dah... dh nk tinggalkan korg.. cehh~ , Mule-2 mmg laa excited gile nk move sbb yelaa, spe tak haappy dpt SBP.. ni yg aku mintak, so tak mgkn laa aku tolak... Tp lame-2, sumpah aku ckp aku mmg sedih gile nk tinggalkan korg ... yelaa, dh 3 tahun kot kite sme-2 kan ?? Yg aku baru knl mse form2 pon n even form3.. or tak kesah laa spe korg, aku suke doe kwn gn korg.. Hahaha, gile-2 , time gadoh..gadoh betol.. Ye, aku tak mgkn akn lupe sume tu..

Hahaha, ingat tak time budk laki kene surat merah ?? hahaha, walaupon aku xde n xdpt surat merah uh.. Aku kesiyan kot kt korg.. bhahaha, takpe2 .. KENANGAN ~
Ouh  yea, bg aku la kan.... tahun 2011 laa yg paling best.. Time kite PMR kn ?? Hahaha, result korg mmg gempak laa.. walaupon yg dpt straight As tu bpe ketul je kan... Aku bkn nk cter psl PMR, tp psl tahun 2011... Ntah laa, byk kot memori... Aku tak ingat tp aku takkan lupe .. :)

Tp naik form4 sume dh berpecah, masuk kls lain laa...skolah lain laa... hmm, aku ye-2 halang org nk pndh, tp aku sndiri yg pndh kn? hehehe... alaa, aku ade ke ta ke sme je laa... Mule-2 je korg feeling lebih... lme2 oke lah tu .. SMILE SIKET ... :)

Takpe-2 , nnty raye aku dgn segala hormatnye n penuh keikhlasan hati menjemput korg raye rumah aku tahun ni... lai lai, dtg ramai-2... Ruangan mencukupi.. hahaha :D ...

Oke, aku nk pot pet byk2 pon tak gune gak kan ??.. ngehh ngehh~ tp, ade siket pesanan :
# keep in touch gn aku oke... ko ingat aku, aku ingat ko.. ko lupe aku, aku tetap ingat ko.. :D
# study rajen-2 , naikkan result SPM lak...
# korg kalau dh sukses , jgn le lupekan aku yg ALONE kt sini... waa~ dh le sume pompuan
# haaa! paling penting ... kalau dh KAWEN jgn lupe jemput aku au... ko tak jemput , siap ko !!
# thanks for everything wey... aku SYG korg <3 ... ceh, baru rsenye syg ~
# nnty kirim salam kt cikgu-2 eh , especially TEACHER HASRONI... rindu kot die membebel kt kite cm dulu
# ape lg ek ?? aa,, tu jelaa kot...
# jgn lupe doakan aku moge-2 aku boleh berjaya kt SESERI mcm kt SMKBK <3

I LOVE YOU FRIENDS !!
-klik kt gamabr ni utk tgk lg dkt n lg cantek-




-nak lg gambar?- tekan link kt bwh ni :

Semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan, esok adalah harapan…..Iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan dibuktikan dengan amalan…



TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

B.F.F

Saturday, 28 January 2012



Hey readers, harini aku nak cter psl bestie aku laa... ngehngeh~ nme die NUR SHAHELLIN.. hee, die ni comel tau..haha, ramai minat kt die... uitt uitt budak, takyah laa sedih2 aku nk pindah , kang meleleh air mata aku teringatkan korg semue...

Aku gn die ni mmg laa rapat... kitorg gile amik pic byk2.. yeah, itu habit kitorg... kt mne2 jelaa, ahahaha.. Toilet ke shopping complex ke kursus ke camping ke even kt perhimpuan n padang skolah ..hahahaha.. Oke , aritu aku merentas desa gn die.. n time tu jgk laa aku lepak gn due org beloved sisters : KAK WAN n KAK FIQA.. love u .. muah!! ;) Kitorg menang wey.. hahaa, ellin no 12 aku 13 ... cantek!

Ellin, thanks tau sbb sudi jadikan aku B.F.F kau.. thanks dear.. Study rajen2 tau.. korg naikkan result SPM 2013 lak.. n setia pd yg satu.. Ahahaha.. cewah ^.^

# ni kt bus stop skolah

# ni laa die ... ELLIN ~

# WEBCAM kt bilik kaunseling ... ahak >.<, mmg gile2 laa

# hahahaha... awat muke cmtu ellin oiiii ~~~~ ^^


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

BUDAK-2 SISME =='

Wednesday, 25 January 2012



Hey readers... harini kan aku nk share gn korg budak2 SBP yg aku knl... hee~~ Diorg ni semue asl dari SBPI SELANDAR... oke..best laa jgk kwn gn diorg ni.. Gile2 cm aku jgk.., tp tak seteruk diorg laa... hahaha.. Oke, mule2 aku bangge kejap sbb ade kwn2 yg skolah kt SISME.. yelaa, skolah terbaik negeri selain MOZAC kan... tp, tu dulu... skrg aku tak heran .. :P ...

Oke, cternye start cmni... aku bukak fb n godek2 akaun org.. Org tu ialah Mursyid.. n aku klik jek gmbr yg di-tag.. n inilah die.. gmbr yg menjadi kontroversi :
# poyo jek lebih ar... :P

# mule2 budi bhsa tinggi aku nih , ckp "awk sy" haha,
last2 gune jelaa "kau aku" . senang!

n org yg mule-2 wt aku 'bengang' ialah UCHIHA DANIAL... pastu masuk pulak si MUHAMMAD AMIZAN SHUKOR... tmbh lg dgn si MUHAMMAD SYAYUTTI... FAHMI laa, ZUL SILVERSTONE laa.. FITRI ARSHAD laaa... ntah mcm2 org aku jumpe laa... adoyy, nk marah teros tak leyh pulak sbb baru jek knl.. hahaha :D

Hahaha, naseb baik diorg takde no fon aku...kalau tak mmg makin pening kepala aku... Ade ke patot korg ckp aku ni awek ALEP? tak patot tak patot! ... Kitorg kwn je laa...itu kesah lme... aku dh tutup buku laa ngeng~ 

Pastu ade le hamba Allah ni letak gmbr ntah pape... naseb baik laa aku private gmbr yg org tag.. so, xde laa public sgt kan? Ini die gmbr nye :
# tau sgt laa ni rekaan :P
Skrg ni aku nk kenalkan korg kt kwn2 baik aku lg menggembirakan hati aku... hahahaha :D

# ni si MIJAN ... die ni asl chat jek msti nk cari psl gn aku or tanye psl blog die
p/s : reti ke ko main gitar.. meh tunjukkan kt skype gn kitorg

# haa, ini die si UCHIHA DANIAL... ape nme sbnr kau ek ??

# ni SYAHMIE SAKRI.. hahaha, aku rse ko yg paling hensem kot... bhahaha :D
die ni tak byk komen, mcm member2 die yg lain .. bgs2 ! ^^
aku kenal die dh lme sbb masuk competition haritu... :)

# ni FITRI ARSHAD.. nme fb die IRTIF DASHRA.....
haish ==' berbelit2 lidah aku sebut

# ni deff MUHAMMAD SYAYUTTI... hahahaha
menatang ape ntah ... =,=
Haa, tak cukup aku kene buli kt gmbr, kt im, kt wall aku sndiri... Skrg kt group pulak.. Nme group tu BOND OF 1996.. aku rse alep yg masukkan kot..hihi, thanks dude! Tp, yg aku bengang, kt sini pon nk cetuskan publisiti tak betol tu... MUHD ZIAD! oke, kau ejek aku.aku ejek kau balek.. hahahaha.. kesiyan die... haritu awek die masuk skolah lmbt sbb demam campak ke ape ntah.. hahahaha :D.. mule2 aku ejek die wanie MOKHTAR.. hahaha, die tak ngaku sbb bkn wanie mokhtar, tp wanie MOKTAR.. oke, dude... sori salah.. heheh.. 

tp bgs jgk.. smlm die ajk skyping gn kwn2 die n member2 yg lain kt group tuh.. SKYPE kalau video call takpe... ni stakat dgr suare.. hahaha, aku pon wt bodoh je laa... aku lyn korg, tak psl2 kene "SOMBONG" setepek kt fb gn org lain... hahaha :D... takpe2, small matter meyh... next time skype lg ye kwn !

# ziad ! thanks .. cm tau2 jek aku nk gmbr nih.. hahaha
p/s : aku rse budk SISME gile skype... yelaa, sume yg aku knl sume ade  skype acc
Oke... tu je kot aku nk membebel... lg ?? rse nye takde ... haa . ouh yea! ni die hamba Allah yg dok pushing aku wt post psl korg .... ALEP n MIJAN ==' ... ingat aku nih komuter ke tak tau ngantok?? :P

# dgn si MIJAN

# im aku n ALEP
Oke ... tu jek, bye2 ... assalamualaikum... n aku suke kau gn korg... HONESTLY! .. hee, psni kite sme2 masuk asrama laa.. korg SISME, MELAKA aku lak SESERI, KL :D


OKE GUYS! ALL THE BEST EA EDUCATION KORG ... KORG PELAJAR CEMERLANG.. AKU TAU TU ! :)


cop-2 ! aku nk jgk kwn gn budk pompuan skolah korg... hahaha, kalau diorg sporting laa kan .. >.<


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

senarai SBT

Tuesday, 24 January 2012



Hey readers, harini rad nk share senarai sekolah berprestasi tinggi (SBT).. emm, rad happy sbb skolah yg rad dpt tu tersenarai dlm SBT.. hihi ^^ . moge-2 rad dpt study dgn baik n cemerlang...


23 Buah Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) Bagi Tahun 2011 tersebut terdiri daripada :

1. Sekolah Menengah Imtiaz, Terengganu.
2. Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Empat, Selangor.
3. Sekolah Tuanku Abdul Rahman, Perak.
4. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Gombak, Selangor.
5. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Kubang Pasu, Kedah.
6. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Pekan, Pahang.
7. Sekolah Menengah Sains Alam Shah, Kuala Lumpur.
8. Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra, Kelantan.
9. Sekolah Menengah Sains Miri, Sarawak.
10. Sekolah Menengah Sains Seri Puteri, Kuala Lumpur.
11. Sekolah Menengah Sains Selangor, Kuala Lumpur.
12. Sekolah Menengah Sains Tengku Abdullah, Pahang.
13. Sekolah Menengah Sains Muar, Johor.
14. Sekolah Kebangsaan Ulu Lubai, Sarawak.
15. Sekolah Kebangsaan Convent Muar, Johor.
16. Sekolah Kebangsaan Seri Biram, Pahang.
17. Sekolah Kebangsaan Sultan Ahmad Tajuddin, Kedah.
18. Sekolah Kebangsaan Setiawangsa, Kuala Lumpur.
19. Sekolah Kebangsaan (Perempuan) Methodist Kuantan, Pahang.
20. Sekolah Kebangsaan Sultan Ismail, Terengganu.
21. Sekolah Kebangsaan Jalan Tiga, Selangor.
22. Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Perempuan China, Pulau Pinang.
23. Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Lick Hung, Selangor.



20 Buah Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) Bagi Tahun 2010 tersebut terdiri daripada :

Daripada 20 buah sekolah tersebut, 10 buah adalah Sekolah Berasrama Penuh, 4 Sekolah Harian Biasa dan 6 Sekolah Kebangsaan. 

1. Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Sri Aman, Petaling Jaya, Selangor.
2. Sekolah Tun Fatimah, Johor Bahru, Johor.
3. Sekolah Dato’ Abdul Razak, Seremban, Negeri Sembilan.
4. Kolej Melayu Kuala Kangsar, Perak.
5. Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya, Selangor.
6. Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki, Kuala Lumpur.
7. Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim, Jitra, Kedah.
8. Kolej Tunku Kurshiah, Seremban, Negeri Sembilan.
9. Kolej Islam Sultan Alam Shah, Klang.
10. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultanah Asma, Alor Setar, Kedah.
11. Sekolah Menengah Kebangsaan (P) St. George, Pulau Pinang.
12. Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra, Perlis.
13. Sekolah Sultan Alam Shah, Putrajaya.
14. Sekolah Menengah Sains Muzaffar Syah, Melaka.
15. Sekolah Kebangsaan Seri Bintang Utara, Kuala Lumpur.
16. Sekolah Kebangsaan Zainab (2), Kota Bharu, Kelantan.
17. Sekolah Kebangsaan Taman Tun Dr. Ismail 1, Kuala Lumpur.
18. Sekolah Kebangsaan Convent Kota, Taiping, Perak.
19. Sekolah Kebangsaan Bukit Damansara, Kuala Lumpur.
20. Sekolah Kebangsaan Bandar Baru Uda 2, Johor Bahru, Johor.



Read More at : http://www.lovelyshafa.com/2011/02/senarai-sekolah-berprestasi-tinggi-sbt.html#ixzz1kKM0ddFY
Under Creative Commons License: Attribution


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

i got it !

Saturday, 21 January 2012



Hey readers, semalam kan aku happy sangat-2 n bersyukur tak terhingga kpd ALLAH sbb Dia dh makbulkan doa aku utk masuk sbp. Akhirnya, aku dpt jgk... hahaha, kaget gile ah.. Balek2 tgk ade msj..ingatkan ape bnde laa .. rupenye dari 15888... msj die cmni :

RM0.00 Tahniah. RADZIAH BINTI ZAINUDDIN ditawarkan ke SM SAINS SERI PUTERI. Info lanjut sila layari www.moe.gov.my .....  Alhamdulillah, aku dpt SMS SERI PUTERI kt KL.. Ahahahaha, aku mintak SEKOLAH SERI PUTERI, CJ... tp dpt kt bekas tapak lme SSP yg kt Jalan Kolam Ayer.. oke laa tuh... skolah sains lak uh...

Aku ade member...die p n 8a gak....classmate aku, die pon dpt ..nme die RAHIZA..tp jauh gile die dpt ... kt SMS SULTAN MOHAMAD JIWA, KEDAH... skolah tu bgs tau...aku bce ranking PMR last year die top 25 SBP satu Malaysia ... Tp, hmmm bayangkan laa dari selatan > utara.. :D
Reaksi member aku yg lain cm sedih jek..hahaha, kejap je tuh wey... Aku ni tak penting pon kt kelas tu... ade ke tak ke sme je kan, xde bezanya... hihi... Tp, kan sbnrnya... aku nervous nk masuk skolah tu..hahaha, msti menimbon budk pndai kt situ kan-2??

Budak2 3A (2011) n 4SC1 (2012) ... JGN LUPAKAN AKU TAU... AKU SYGKAN KORG ... LELAKI OR PEREMPUAN... STUDY RAJEN2,, NAIKKAN RESULT SPM NEXT YEAR KEYH.. ;) HOPE SO, KITE TAK LOST CONTACT, N MAK AKU KATA KALAU TAHUN NI NK RAYA  RUMAH AKU PON BOLEH.. AJAK LAA SATU KELAS, XDE MASALAH... INSYAALLAH~





TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

'Abang Gile' :D

Thursday, 19 January 2012



Hye readers, harini kan ... aku nak share siket story pasal budk form 5 skolah aku... lalalalalala... Nme die Muhamad Syafiq bin Razak... kelas 5 Akaun... aku kenal die last year mse kitorg kursus SLAD kt skolah.. haha, mule-2 kitorg tak satu group, pastu dh kump die 'buang' die.., die masuk laa goup kitorg.. Time tu aku gn kawan aku jek pompuan.. Aku lak jd assistance die.ooo, WTH, ahahaha.... dulu, aku knl die..nmpk die, buat bodoh jek.. yelaa, aku kn mse tu form3...alim-2 kucing jap..n segan laa konon..

Tp,tahun ni aku oke jek gn die..haha, perangai pon gile-2... Elok ah tu... best laa jgk kwn gn die..n die suke cari pasal gn aku.. Die ni PENGERUSI KELAB SLAD tau... hahaha, kerek jek... Konon bangge le tu ye chapit... Ko kalau tak wt keje, aku report kt ckg...hahaha... [peace] ^^V

Pastu...tup tup, die nk aku jd adek die...hahah,kesiyan ye xde adek... Konon sunyi...cume soulmate die jek yg happy kan die.. Yelaa, untung laa ade awek kan-2?? Awek die lawa... puteh melepak. Tak silap aku baru masuk last year.. Nme die::: nk sebot ke tak?? Takpyh le...hahaha. Kang nnti diorg ckp aku kecoh.. :D Die ni mls siket ... haha, org merentas desa ...die sebok dok umah... Pastu kasi alasan nk kasi peluang kt org lain... Eleh! :P ... kitorg menang au... RUMAH JEBAT JOHAN.. hahaha, purple kedue..kire oke le kot :)

Wey chapit! Mekaseh au sbb sudi jadikan aku adek kau... hahaha.... aku dpt straight A PMR, kasi le hadiah...bhahaha, muke tak tau malu betol aku nih.. >.<

# aku suke gambar ni... nmpk SIMPLE :)

# adoyyy, poyo betol mamat nih........ :P

# ni le keje die.... BREAKDANCE hari-2... woit woit, kau nk spm tau tahun ni.... kurang-2kan siket :D


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

BYE member...... :'(

Tuesday, 17 January 2012



Emmm, hy2...harini aku rse sedih... em bkn harini jek laa, before this pon sme... Ramai member aku yg pndh.. wwoooo,,rindu korg sgt2... <3 


Paling terase si SYAZANA OTHMAN laa...huhu. Time amik result lg die dh pindah... Jauh lak uh, kt pahang... Naik skolah lak..kwn2 aku NIZAM.. haha, die tu kelakar n best kwn gn die.. Tp, tup2 die pindah TEKNIK BUKIT PIATU.. Sebelum ni, KHAIRIAH pon dpt teknik.. tp,die dh konfius nk pilih skul mne..hihi. At last,die ngaku die berat hati nk tinggalkan BUKIT KATIL..syg betol kau ek? haha :D.. Tp,xpe..aku puas die tak pindah... huhu~


Hari senin, ALIF SYAFIQ dh xde kt kelas...die dtg kejap kt skolah ..so kitorg pon jumpe die kejap jelaa... Selase lak,jiran belah kiri aku lak sebok nk pindah.. NAZRUL HISYAM.. pon pindah teknik... Yg 'jiran' aku sblh kanan pulak mohon teknik jgk... FUAD.. Hadoyaaiii...


Hahaha, drpd 40 budk2...skrg tinggal 32 jek member kelas 4SC1.. seumur hidup aku ni yg paling siket.... :)..


BTW, ALL THE BEST YE KORG SUME... STUDY PANDAI-2... TAK LAME PON NK SPM... PASTU MASUK U. THEN BLE KITE JUMPE BALEK SUME DH KEJE..HAHA, TAKPON DH KAWEN... [peace]


# ni lah die... SYAZANA OTHMAN... comel kan die :)

# pailang 3A (2011)... haha, dari kiri ALEP, NIZAM n YAN :D
# kenangan kite bersama.. haha, KAMI LAA PELAKON TERBAIK!


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

Training Merentas Desa

Sunday, 15 January 2012



Hy-2 readers, esk kan kitorg (student bukit katil) ade training utk merentas desa... woohoo! saya suka! bab2 lari ni mmg kegemaran aku n bestie aku: ellin... die kuat lari laa jgk, tp yg plg boleh maintain stamina ialah kavin... fuhh~~ laju beb... :D


malam ni sje je nk tarok pic utk esk punye..haha, kebetulan aku pakai bj kaler merah.. mmg sesuai laa dgn HANG JEBAT SMKBK....


# tgk... aku menang :)



TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

50 Perbezaan antara Lelaki dan Perempuan

Saturday, 14 January 2012



JOM-2 , TGK APE BEZANYA LELAKI GN PEREMPUAN KT DUNIA NI... KADANG-2 ADE JGK EK YG LAKI SEBOK NK JD MAK NYAH, YG POMPUAN SEBOK NK JADI TOMBOY~~





1. Rata-rata wanita tidur lebih lama 1 jam daripada lelaki pada waktu malam.
2. Sperma laki-laki yang menentukan jenis kelamin bayi.
3. Bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan berbicara, bayi laki-laki 2 bulan lebih lambat.
4. Lebih banyak kehamilan dan kelahiran dengan komplikasi saat mengandung bayi laki-laki daripada bayi perempuan.
5. Wanita mempunyai sel darah 1 juta lebih sedikit daripada laki- laki dan rata-rata berat otak laki-laki + 1,4 Kg, wanita kurang dari itu.
6. Pergantian kelamin lebih banyak dilakukan lelaki.
7. Basikal laki-laki mempunyai setang/palang di tengah basikal.
8. Wanita sangat menimbang-nimbang masalah dan perubahan sehari-hari ( misal : penggunaan alat baru ).
9. Pada tulang punggung manusia, wanita lebih lebar dan besar, mengikuti perkembangan tulang panggul untuk proses persalinan. Lebih banyak timbunan lemak pada punggong, Laki-laki lebih banyak timbunan lemak pada perut.
10. Wanita kurang mampu menahan dingin disebabkan permukaan kulit yang lebih besar, sehingga lebih suka pada suhu ruang yang lebih hangat.
11. Laki-laki lebih suka bicara langsung sesuai tujuannya, sementara pembicaraan wanita terputus-putus dengan keraguan dan perasaan. Disebabkan serabut penghubung antara belahan otak kanan ( intuisi ) dan kiri ( logika ) lebih sedikit pada wanita. Sehingga ekspresi perasaan lebih mudah terjadi pada wanita.
12. Wanita lebih baik indra penciumannya disebabkan tingginya hormon estrogen yang diketahui sebagai aktivator reseptor penciuman.
13. Wanita mempunyai 75 % lebih banyak kelenjar keringat/peluh ( yang menghasilkan bau badan ) daripada laki-laki.
14. Kemampuan indra lelaki untuk mengecap rasa masam, manis dan masin lebih rendah pada wanita.
15. Hubungan yang rapat/intim diluar pernikahan, laki-laki dua kali lebih banyak.
16. Lebih dari dua kali pada wanita cenderung homoseksual pada usia 45 tahun daripada laki-laki.
17. Pada saat usia tua wanita mengalami kerontokan rambut, pada usia yang sama sebagian besar laki-laki mengalami kebotakan. Kebotakan disebabkan produksi berlebihan dari hormon androgen ( hormon laki- laki ).
18. Mata laki-laki rata-rata lebih besar daripada wanita, mata wanita lebih banyak bahagian yang berwarna putih.
19. Lebih banyak wanita menggunakan kacamata dan lensa kontak, antara usia 16 – 44 tahun.
20. Secara umum hidung laki-laki lebih besar daripada wanita. Sedangkan wanita rata-rata mempunyai bibir lebih besar dibanding laki-laki.
21. Rata-rata pendengaran laki-laki menurun sekitar usia 32, wanita usia 37.
22. Lebih banyak wanita dapat bernyanyi tanpa suara sumbang dibanding laki-laki. Pita suara laki-laki lebih panjang dan saluran napasnya 30 % lebih besar.
23. Bagi Lelaki, jika berkomunikasi dengan sesama jenis saling berjauhan dengan ada ruang antara diantara mereka dan bereaksi negatif jika seseorang masuk di antara ruang jarak pembicaraan. Laki- laki lebih mudah tertekan pada kerumunan yang membatasi ruang geraknya.
24. Berpapasan dengan wanita pada jalanan ramai, laki-laki menghadapkan tubuhnya menghadap wanita yang dilewatinya. Wanita cenderung membalikkan badan, sering secara tidak sadar menempatkan tangan di depan badannya untuk melindungi dada.
25. Wanita memproduk dua juta sel telur selama hidupnya mulai usia 4 bulan ketika masih dikandung, laki-laki terus memproduksi sperma hingga usia tua.
26. Kekuatan meramas tangan laki-laki dua kali lebih kuat daripada wanita.
27. Kira-kira 48 % laki-laki mendengkur ketika tidur, hanya 22 % pada wanita.
28. Wanita rata-rata 153 detik berada di toilet, laki-laki 113 detik.
29. Hubungan keluarga yang baik meninggikan kualiti hidup: 62 % wanita, 49 % lelaki.
30. Satu berbanding empat, wanita dibanding laki-laki yang berbicara gagap.
31. 30 % wanita secara sexual lebih aktif pada saat bulan purnama.
32. Lebih banyak wanita menggunakan cincin kawin.
33. Ketika terjadi ketidak-sesuaian/tidak bertegur-sapa antara sesama jenis, laki-laki langsung menemui, wanita menjauhi.
34. Rata-rata laki-laki membaca lebih lama daripada wanita, tetapi lebih banyak dua kali wanita yang membaca daripada laki-laki.
35. Lebih dari dua kali ganda wanita yang hidup sendiri dibanding laki-laki setelah usia 65 tahun.
36. Memilih warna Merah atau Biru: Lelaki lebih banyak memilih merah, wanita warna biru.
37. Semua rekod Olimpik untuk kecepatan berenang, lari, lompat tinggi, lompat jauh dipegang atlet laki-laki.
38. Wanita lebih banyak menggunakan kataganti diri “Saya” dibanding laki-laki.
39. Laki-laki lebih baik dalam membaca peta dan dalam keahlian ukur ruang. Laki-laki cenderung lebih mudah melakukan dua pekerjaan ( abstrak dan logika ) pada waktu bersamaan.
40. Dalam 99 % pereputan tulang terjadi pada wanita setelah menopause, setelah hormon estrogen menurun. Tetapi wanita lebih sedikit mengalami pengerasan pembuluh darah, karena estrogen menjaga pembuluh darah lebih lentur dan menolong mencegah naiknya kholestrerol.
41. Penelitian di Amerika, wanita menggunakan waktu hampir dua kali lebih banyak untuk berbelanja dibanding lelaki.
42. Perkawinan yang memuaskan lebih banyak terjadi pada lelaki dengan usia lebih tua, dibanding pada wanita pada usia sama.
43. Lebih banyak wanita yang menyatakan dirinya sakit kronik daripada lelaki.
44. Penelitan di Australia, tiga kali ganda laki-laki dibanding wanita yang meninggal karena kanker paru-paru dan penyakit jantung.
45. Tetapi 2446 wanita berbanding 16 lelaki yang meninggal karena kanser payudara pada tahun 1990.
46. Dalam status perkawinan, lelaki meningkatkan usia harapan hidup. Tetapi bagi wanita pula, usia harapan hidup lebih tinggi jika hidup sendiri.
47. Penelitian di Australia, pembunuhan dilakukan 86 % oleh laki- laki, 95 % penghuni penjara adalah pria.
48. Penelitian di England, anak laki-laki lebih mudah dibohongi /dipedaya daripada anak perempuan.
49. Wanita lebih berani, lebih dari 55 % wanita memeriksakan giginya secara rutin dibanding 40 % pada lelaki.
50. Wanita secara umum yang lebih menentukan corak dan gaya pakaian yang dipakai.


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

rahsia ejaan nama

Tuesday, 3 January 2012



Hey readers! Ni ada lg untuk awk semue... JOM,cek nme korg n belajar mengeja jap.. Pastu combine... Hhahaha,just for fun! :)


A- pendiam ble sesuatu ada dlm fikiran
B- slalu waspada bile jumpe kenalan baru
C- awk ada kelebihan,jgn malu tunjukkan
D- perlu ambil mse utk percayakan org
E- sentiasa bersemangat dlm tugasan
F- semue org sygkan awk
G- ada cara tersendiri utk nilai org
H- tak suke hukum tanpa siasat
I- mudah senyum & boleh buat org lain tersenyum
J- seorang yg cemburu
K- gemar cube perkara yg baru
L- sgt percaya pd cinta & mudah tenggelam dlm lautannya
M- kejayaan mudah dtg kpd anda
N- suke bekerja smpai tiada mase utk rehat
O- open-minded
P- friendly n mudh memahami
Q- selfish
R- gemar bersosial (OH NO!)
S- suke seni n sentimental
T- suke sesuatu yg unik & ketenangan
U- rse awk ade ciri2 istimewa berbanding org lain
V- pemikiran yg tajam
W- suke menyendiri
X- tak suke diperintah especially time keje
Y- byk bikin problem... ALAHAI~~
Z- suke ambil berat kpd org sekeliling


OKE! HABES CITER... TATAAA~~




TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

rahsia peribadi (e-mail)



Hey readers, harini rad nk share siket psl rahsia keperibadian mengikut e-mail.. Oke,rad amik article ni drpd buku.. Sekadar suke2 jek... Tak pyh cye sgt.. hihi >.<


1. GUNE NAMA PENUH - radziah_zainuddin@yahoo.com
# menggambarkan seorg yg bertanggungjawab n tak suke berahsia
# boleh dipecayai & jujur
# mampu kendalikan keraj dgn baik


2. NAMA DEPAN & NAMA TENGAH - nurulradziah@yahoo.com
# sangat m'hargai diri sendiri
# berani tampil di khalayak ramai bile share idea
# ade idea yg bgs2
# tp, suke ketepikan hal org lain utk diri sndiri ..


3. NAMA & TAHUN - radziah1996@yahoo.com
# ego tinggi (pantang sesiapa yg menentang, mesti kene 'sembur' tanpa belas kasihan).. :D
# tak suke komitmen dlm mse terdekat
# bkn seorg yg luas pandangan (pegangan mudah berubah2)


4. NAMA SAMARAN - virgo_lioness@yahoo.com
# suke hidup dlm khayalan smpai menyusahkan org lain.. hoho~
# tp, korg disukai ramai sbb b'sikap selamba (org selesa)
# kalau diasah dgn betol, korg boleh jd pemimpin yg baik


5. NOMBOR & ABJAD - radziah15@yahoo.com
# bersikap tertutup
# perlu amik mse yg lame sebelum dedahkan diri die dpn seseorg (tu pon kalau boleh percaya, kalau tak kirim salam jelaa)..


OKE READERS, INI SUKA SUKI AJE..HAHA, HAVE FUN OKE?! ... AKU TAK TAU LAA AKU YG MNE SATU SBB EMAIL AKU PLG PENDEK : radziah_96@yahoo.com... BYE!! 


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

Munshi 2009

Monday, 2 January 2012



Hye readers,semalam NEW YEAR 2012.. Rse mcm baru jek kitorg sume bersama2 kt skolah n amik exam PMR.. Form1,2,3.. Semuanye ade mkne yg tersirat.. Lepas ni kitorg dh jd UPPER FORM..ye,upper form yg baik..kan?? Hehehe....:D


Ingat lg mse form 1 mule2 aku masuk bukit katil... Aku masuk pertengahan tahun sbb sblom ni aku stay kt MUNSHI.. Ou yea,kt munshi aku byk dpt member yg baik2.. Mse aku stress diorg laa tmpt aku luahkan..diorg fhm sbb diorg sndiri yg dpt rse TENSION tu cmne.. Yelaa,mse tu form1...apelaa sgt kalau tak rindu family.. Eceh2,sbnrnye aku ni yg ngade2 nk kuar.. Bile dh keluar rse menyesal sgt2 pon ade..tp bnde dh jadi..nk kenang pon tak gune gak.. Nak tau knpe aku menyesal?? Yelaa,munshi tu standard die lg tinggi dari bukit katil.. Result exam pon boleh tahan .. Ramai yg straight As PMR.. Lg satu,bile aku dh pndh bkt katil,aku dh tak amik ARAB.. Yes,the only language that we can understand when reading AL-QURAN.. Lg satu kelas KKQ.. Kt situ laa aku belajar TARANNUM, HAFAZ SURAH2 yg pnjg,hukum tajwid yg tak prnh aku tau..SOLAT JEMAAH (skrg nk solat jemaah pon susah).. Dan yg paling penting akk2 dorm yg baik & pandai2..


#KAK RAB
#KAK FILA
#KAK SARA
#KAK BIELA


Mse aku nk pindah , mcm2 pesanan yg diorg bg kt aku.. Rate2 nye 24434.. Tau kan?? That's mean: jgn prnh tinggalkan solat.. Aku rindu suasana asrama.. Serious! Kalau laa aku dpt SBP,aku takkan sia2 kan peluang yg die bg.. Campak laa aku kt mne sekalipon.. INSYAALLAH~ .. Kt bwh ni laa pesanan diorg...penuh makna!


drpd KAK FILA...die baik sgt gn aku :)
ni drpd ATIQAH SALAMON.. :)
drpd NURINA...aku syg die

#ANIS KHALIDAH! bestie munshi aku

#ni lak drpd BALQIS.. :)

#nI drpd MIJA.. die pon ikot jejak lgkh aku kuar asrama


#ni lak drpd TENGKU AMIRAH...die dari TERENGGANU

#NALIYANA..hehe, die ni penolong mse form1

#ni  drpd AMIRAH HANI...die sedih betol aku nk pndh

#ni drpd ZALINA ke ZULIKHA..diorg twins!

AKU RINDU KORG SGT2.... RESULT PMR KORG MCM MNE EK?? HARINI KORG DH BALEK ASRAMA... SEDIH... YG PASTI AKU SENTIASA RINDU KORG !!


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...