KOREA korea KOREA II

Saturday, 9 June 2012



SAMBUNGAN...... Oke ye pembaca2 yg disayangi.... lps kami pegi SNU, kitorang tukar baju n terus pergi ke CHEONGGYE RIVER .... tmpt ni jadi tourist attraction... before this, sungai ni kotor maybe mcm sungai kt sebelah seseri... tp skrg dh jadi tmpt tarikan pelancong... imagine the river is in downtown Seoul... kt tgh2 bandar.. and ckg expect yg maybe one day we (seserian) can change the river beside our school to be like this..... gambarnye ade kt bwh ni ...... --------->




bersih gile kan ?? 


tak smpai hajat nk rendam kaki lme2... ade ikan tau

Tuuutt tuutt... jom pegi DEOKSOO PALACE... waahh, lawa weyh tmpt die.. sangat laa tradisional.. 
ade satu tmpt utk upacara kahwin n most important is ade tmpt khas utk raja tu habiskan riwayat die smpai laa mati =='






And finally, kitorg pegi NAMSAN TOWER and TEDDY BEAR MUSEUM... Ya Allah, tak cukup turun naik bukit kt kwsn SNU, ni kene naik bukit utk ke N Tower pulak.. waaaa, penat...~ bontot sume tertinggal kt blkg... hahahaha :D. takpe. I'M TOUGH GIRL!! .... mule2 kitorg pegi teddy bear museum... comel gile n byk gile teddy bear kt situ... muzium tu ceritakan pasal semua adat istiadat masyarakat Korea dgn teddy bear je.. siap ade nme tau.. next, kitorg pegi namsan tower.. hahaha,,lif dia gempak. Pandang ats n konon pegi keluar bumi sampai ke marikh.. hahaha... XD... From the N Tower, we can see the whole SEOUL CITY .. sangat cantik n warna-warni. Dkt bwh N Tower ade pad lock.. pad lock for couple.. Aku xde bf, so xde mkne aku nk buang duit beli bendalah tu... Byk gile padlock kt situ.. Tak cukup kt besi penghadang, kt pokok pon jadi.. Dah mcm cabdy tree pon ade sbb colourful.















Finally, hari yg memenatkan sbb.. mls nak cter. Kitorang pegi HANSUNG S.H.S. Kitorg dpt tau yg student kt sii pandai2 n prepare je bile diorg tanye soalan, tp.. emm buat pnt je aku present inovasi skolah... diorg boleh tido. Tak patut betul. Then, we went to EWHA WOMANS UNIVERSITY... best woo u ni sbb ade shopping complex... complete! dgn library, samsung hall, cafe n most important thing is cinema! Ni U perempuan yg pertama kt Korea. Lepas tu kitorg pegi pulak UNDERWOOD INTERNATIONAL COLLEGE, YONSEI UNIVERSITY... kalau dkt U yg sblm ni ade samsung hall, kt sini ade samsung library.  WOW! Canggih gile. Siap boleh book tiket mcm masuk cinema... Lps tu kalau nk bce paper even yg dkt luar pon boleh. Pegi je search kt smart TV yg ade.. touch saje~

















Now, let's walk to KIMCHI SCHOOL... Kitorang belajar buat kimchi yg kitorg tak suke.. hahahahaha, bantai je laa.. Diorang ade jual, tp aku x beli sbb msti kalau aku bwk balik rumah, xde org nk mkn... hahaha XD . Lps masak2, kitorg pegi TRICK EYE MUSEUM... oke, kalau dlm gmbr mmg korg akan tertipu.. nmpk mcm gmbr die real... 














And now, we're leaving.... bye KOREA... i'll miss u  :")






TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

0 comments: