KOREA korea KOREA

Thursday, 7 June 2012



hey guys! lme tak merepek kt BLOG ni... skrg pon dh baru ek.. Yelaa, cmni laa bduk SBP, bnde baru pon tak tau.. wakakakakaka... but not all :)

Oke, skrg ni zee nk share trip zee ke KOREA... haa, kalau nk cter smpai esk pagi pon tak hbs.. sbb, ZEE seminggu kt sne.. Oke! SANGAT BEST... rse mcm xnk balik pon xpe sbb kt sne nyaman n bersih sgt... Motif taknak balik Malaysia sbb taknak balik SESERI... hahahahaha.. teruk betul XD

kitorg naik flight pukul 11 malam... waa, ngantuk laa jgk n finally tertido... pukul 3 pagi, ZEE terbangun n terus mkn nasi lemak dlm flight... Ya Allah, dh sejuk... mau tak nye dpt pukul 11 lebih, tp mkn dh pukul 3 lebih sbb kenyang punye psl mkn dkt TASTE OF ASIA, dibelanja oleh papa AZA... thanks pakcik :)

keindahan ciptaan Allah

kt INCHEON AIRPORT


our tourist guide

our beloved prof, PROF. PARK

Then, kitorg breakfast n that was our first time to taste KIMCHI.... kemudian kitorg terus ke nuclear tidal plant dan jln2 ke sebuah tmpt yg unik n tradisional.. tak ingat laa pulak nme tmpt tu... emm, lps tu kitorg lunch, jalan2 n dinner KOREAN STYLE... yg ni sedap sbb ade udang n labu yg sangatlaa manis dan disalut tepung ala2 tempura...  kitorg pon try resipi yg baru bg kitorg, that is PIPIMBAP... tak tau laa eja betul ke tak ... XD



inilah dia : KIMCHI



with AZA ARSHAD

our lunch... sedap sangat :)

our dinner :D



esk pagi nye...kitorg kene bangun pukul 3 PAGI utk SOLAT SUBUH.... n zee tak bgn pon.. hahahaha.. teruk betul, yelaa sbb tak biase... kalau pukul 6 dh terang benderang...n time tu kitorg bgn punye le kelam kabut.. bile turun breakfast, ingatkan semua dh ade.. rupenye ramai lg tak turun.. huh, selamat.. Kitorg stay kt KUMHO HWASUN HOTEL... if i'm not mistaken laa.... okey, this time kami travel ke YEOSU WORLD EXPO .. wow! sgt besar n we still working even though our feet were really tired... 




lunch kitorg sentiasa sedap :)


muke happy lps amik gmbr dgn korean boys
amazing kan ?? dkt SAMSUNG PAVILION 




On 30th May, kitorg happy sbb dpt pakai bj free style, tp bersopan laaa... kitorg pegi nuclear power plant n tmpt tu sangat laaa strict die punye tmpt coz they said that "this is our country's secret" ... so, we obey n all electronic devices are not allowed... Mse nk masuk tu mcm time nk check-in dkt airport.. After that kitorg pegi lunch, pihak KHNC tu yg belanja kitorg... Byk gile weyh mknn kt meja tu, smpai kitorg nk mkn nasi dlm mangkuk tu pon dh xtau nk letak mne.... SEDAP ! :P

first hotel kitorg - KUMHO DWANGSUN HOTEL




byk kan makanan ??? XP


die baik sgt n tak mcm pegawai angsung... so humble n friendly... he said to crowd
during we snap pic "she's my daughter".. siap pakaikan COAT lagi :")

our delegation

Aku n AZA rse sedih sbb kitorg terpakse tinggalkan hotel yg best tu... next our journey is to SEOUL... Kt situ kitorg check-in dkt RAMADA HOTEL... n someone inform us that it was 5 stars hotel... emm... sebelum check-in, kitorg shopping dulu kat DOOTA... Kat deret2 tu ade MAGLIORE, GOODMORNING CITY, AMPM... mcm2 laa... BEST! n rambang mata :D



DOOTA!



inside our room ... 404



Esoknya, we visit one of the top university in Korea, SEOUL NATIONAL UNIVERSITY .. Dkt sini kitorg masuk kls diorg before pegi raung yg lebih besar.... Ade seserian yg ajar diorg main congkak.. They look very excited... hahaha, especially the girl yg pakai bj merah... comel gile die... Yg laki tu pandai n cpt tgkp ape yg kitorg ajar... 






comel kan die .. XD

ni pon comel....




TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

0 comments: