normal

Friday, 29 March 2013



hello peeps! imma happy kid today! because of what? because of i'd already think positive about my life.. life must be go on.. kalau tak susah la hidup. semua bnda nk sedih

psl post haritu, arghh just ignored it because it's too emotional i think.. i ain't supposed to think negatively.. miahahaha... maybe they can't understand anything.. but it's okay.. i think, it should be better and even wise if i think about my academic especially SPM.. haha, it's okay girl.. u're not supposed to be blamed in this matter.. i'm just too stupid to think about it..

suddenly teringat mira saleh.. jadikan dia sbg contoh.. sumpah weyh.. she is great. dia pandai, dia baik, good in religion, very active and very committed.. zee patut contohi dia sbb bg zee dia sgt perfect as a normal human being. always think postive and do the best in every single thing yg dia masuk.. love you MIRASAL :)

hahaha... so, readers . don't be exactly emotional in our friendship okay.. hahaha, sorry for everything . xD





TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

FRIEND n CRUSH

Tuesday, 26 March 2013



i went out bringing our school name
for the championship that i never entered
the day we compete got a lot of experiences
we still new in this course
we still new in friendship
we still new in knowing each other

but there are many obstacles that we had pass through
i knew you here, girl F
you annoyed but you're a good listener
we got closed each other
i knew you here, boy
you're so talented
you're so cool
n perhaps you're everything
n gosh!
i got crush on you

time flew very fast
n i almost forget everything bout you boy
i neither remember nor thinking about you
till you found me in social networks
why did you come
why did you here?
why why n why ??

i can't bear it anymore
no more secret about you
no more confidential about you
no more lies about you
n let my friends know everything about you
about my feelings

n guess what
a friend who i trust
a friend who i love
accidentally betrayed me!
hell yaa! HAHAHAHA

but the way she betrayed
is not like that cruel
n yeahh maybe because i'm too emotional
thinking about the stupid stuff!

but because of you
i ignored my feeling
because of you
i blinded my eyes to see those freaking stuff
where the timeline become sweeter
when there are both of you
because of you
my heart torn out bit by bit

till i met a true friend
which understand how i feel by the time
nahh..this is what we call friends
n now me already moved on!

n sorry girl, i never trust you anymore
my life is none of your business anymore.
ADIOS~


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

Rindu

Saturday, 23 March 2013



 


hello readers, lama  gila tak update blog... yelaa staying in hostel for about 5 weeks! hahahaha.... but time waits for no man... byk aktiviti kt sekolah n skrg tgh busy psl inovasi n bahas hksbp... anyone join the same thing? kalau mcm tu sama la kita... tp zee nk share kerinduan zee dlm semua pertandingan yg zee masuk last year.... mcm2 laa.. especially dgn mira saleh... semua psl inovasi... we work together n happy together as well as succeed together... i love u mira saleh... dh la pandai ! jeles aku .. hahahaha

bila ingat balik mmg mcm2 laa aku masuk...smpai result exam aku agak terjejas.. bila fikir balik sumpah penat..hahaha... dh la dgn homesick tak hilang... tp satu je buat aku kuat, KAWAN a.k.a ESTRELLA... thanks girls... u light up my world like nobody else <3

ni gmbr2 yg aku masuk last year ... hihihihihi :3


first competition dkt seseri... rindu sangat nk kawad.. especially kawad formasi.. nk sgt masuk.. tp tahun ni tak dpt join diorg kawad... sbb takut affect result mid year.. n zee sgt busy bulan 4 n 5 .. IKA ALL THE BEST IN THIS YEAR TOURNAMENT :')
KADET POLIS SESERI
spot me ..hahaha
CHORAL SPEAKING
rindu sangat bende ni.. jadi budak kecik yg manja... duduk first line n paling best seseri won the first runner up... miss them soo much especially Ross... MAHIRAH MUNIF.. thanks for training us.. even tho penat latihan n zee selalu jugak skip sbb ade je bnde clash :(


YEOSU WORLD EXPO, KOREA
bnde ni bukan laa competition but the internationalisation programme..oke ekspo ni sgt besar... n penat gila berjalan.. huh.. tp sangat best n tak puas walaupun seharian kt situ.. 
INTERNATIONALISATION PROGRAMME TO SOUTH KOREA

IIUM INTER-SCHOOL DEBATE CHAMPIONSHIP

PEMBAHAS SESERI :)
aireena, radziah n anis 
ASIA PACIFIC CONFERENCE OF YOUNG SCIENTISTS (APCYS)
this is where my life towards innovation begins ... n ilove amira saleh :)

we won bronze award... alhamdulillah tak pulang dgn tangan kosong :)
p/s : mira aku rindu kau .. rindu nk cooperate dgn kau, sorry babe... kalau laa boleh pegi apcys sama2 tahun ni.. dh lama aku join dgn kau.. tp takde rezeki.. all the best for your antibacterial :')
first time menari depan public...bapak ah malu dohh... -_____- ..
p/s : fisrt time kenal budak asis.. bhahahaha...sedih betul hidup
SESERI i-BOWLS
answering the questions while waiting my turn to present :)
SIMPOSIUM KEBANGSAAN SBT
ini competition terakhir utk tahun 2012.. omg, sangat tak patut buat event besar2 tp clash dgn final..bapak laa.. hbs markah BIOLOGY aku..hahahha

le tour de putrajaya -________- from negeri sembilan
Sebenanrnya macam ada banyak lagi aktiviti yg aku masuk... tp tak ingat...serius penat.. n tahun ni zee limit kan sikit aktiviti koku...fokus on SPM .. haritu tgk seniors amik result .. seriously takut sangat ... taknak nangis sbb sedih or malu..tp nk nangis sbb bahagia n gembira..nk happy kan mak n ayah.. :) doakan saya k .. INSYAALLAH 9A+


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

Syurga Adnin

Sunday, 10 February 2013



 Syurga ada 7 jenis ... tapi zee lebih tertarik dgn syurga ni .. HIGHLIGHT ----> SYURGA ADNIN


Saudara-saudaraku…
Di dalam Al Quran dicatatkan bakal-bakal manusia yang akan mendiami Syurga ‘Adnin… di antaranya :

Orang yang bertaqwa kepada Allah Taala
 :
Firman Allah yang bermaksud ;

“Dan dikatakan kepada orang-orang yang bertaqwa: “Apakah Yang telah diturunkan oleh Tuhanmu?” Mereka menjawab: “Kebaikan”. Orang-orang yang berbuat kebaikan di dunia ini akan mendapat balasan yang baik, dan sesungguhnya kampung akhirat itu lebih baik dan itulah sebaik-baik tempat bagi orang-orang yang bertaqwa. Iaitu Syurga ‘Adnin, yang mereka masuk ke dalamnya, yang mengalir padanya sungai-sungai, di dalam syurga itu mereka mendapat segala apa yang mereka kehendaki; Demikianlah Allah memberi balasan kepada orang-orang yang bertaqwa”.
(An-Nahlu : 30-31)
Orang-orang yang benar-benar beriman dan beramal soleh
Firman Allah Taala yang bermaksud :
“Dan barang siapa yang datang kepada Tuhannya dalam keadaan beriman dan bersungguh-sungguh telah beramal soleh, maka mereka itulah orang-orang yang telah memperolehi tempat tinggi lagi mulia. Iaitu Syurga ‘Adnin yang mengalir sungai-sungai di bawahnya, dan itu adalah balasan bagi orang-orang yang bersih dari kekufuran dan maksiat”.
(Thaha : 75-76)
Orang yang banyak berbuat kebaikan dan sangat jarang berbuat kesalahan :
Firman Allah Taala yang bermaksud :
… dan di antaranya ada yang bersikap sederhana, dan di antaranya ada pula orang yang lebih dahulu berbuat kebaikan dengan izin Allah. Yang demikian itu adalah kurnia yang sangat besar. Bagi mereka adalah Syurga ‘Adnin’, yang mereka masuk ke dalamnya, di dalamnya mereka dihiasi dengan gelang-gelang emas dan mutiara; dan pakaian mereka adalah sutera”
(Al-Fatir : 32-33)
Orang-orang yang sabar kerana mencari keredhaan Allah, mendirikan solat, menginfakkan harta di jalan Allah dan dapat menolak segala kejahatan dengan kebaikan:
Firman Allah yang bermaksud :
“Dan orang-orang yang sabar kerana mengharapkan keredhaan Tuhan, mendirikan solat, serta menafkahkan sebahagian rezeki yang Kami kurniakan kepada mereka, secara bersembunyi atau terang-terangan serta menolak kejahatan dengan kebaikan; mereka itulah yang mendapat tempat kesudahan yang baik, iaitu Syurga ‘Adnin, mereka masuk bersama-sama orang-orang yang soleh, ibu bapa mereka dan isteri-isteri mereka serta anak-anak mereka; sedang malaikat-malaikat pula akan masuk kepada mereka dari tiap-tiap pintu.” 
(Ar-Ra’du : 22-23)


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...

crush?

Sunday, 27 January 2013



hey yo readers.. i'm back for thaipusam holiday... okay, ni nk cter psl crush...lols maybe agak gedik tp nevermind laa .. last year mmg aku minat gila2 kat dia tapi skrg dh tak sgt laa sbb dh give up.. muehehehehe

btw, kan nk spm.. ahaha.. lagi satu tahun ni bila balik hostel rata2 semua dh bising2 psl laki.. waa, dh maju kwn2 aku. hahaha, mse form 4, aku tgk diorg cm noob je psl laki.. ea well all girls school right.. ahahaha.. untung ah.. bf bf jgk study jgn lupa yaa kwn..

apa2 pun aku bahagia sbb kwn2 aku bahagia ... ecececece.. btw haritu aku ada hntr flyer kt dia.. ohh man tetiba terdetik nk kasi.. tahniah laa sbb jd KP.. all the best okay my imagination friend :)

adios~


TERIMA KASIH SBB AWK SUDI BACA POST SAYA.. KOMEN-KOMEN LAA...